FORUM Serce Dziecka Strona Główna FORUM Serce Dziecka
Forum Rodziców działające na rzecz dzieci z wadami i chorobami serca

RegulaminFAQSzukaj RejestracjaZaloguj

FORUM Serce Dziecka Strona Główna » I Ty możesz im pomóc... » Julia Szponar » Forum Julii » Witamy! :)))

Witamy! :)))
Autor Wiadomość

perelka.80 

Wysłany: 4 Październik 2007, 22:14   Witamy! :)))

Kochane forumowe Cioteczki i kochani Wujkowie!

Witamy prawie rok po operacji. Juleczka czuje się bardzo dobrze. Przez ten czas przybyła na wadze 6 kg i bardzo urosła. Jest teraz taka radosna i pełna życia. Ma mnóstwo energii, biega, skacze, wspina się po drabinkach, jeździ na rowerku i hulajnodze. Moje serce bardzo się raduje jak na Nią patrzę. Do dziś myślę, że to jest tylko sen... Mam nadzieję, że jednak to prawda, że moja kochana córeczka jest zdrowa.

Po operacji powstały niedomykalności trzech zastawek i niesymetrycznie są ukrwione płuca, ale chodzimy na rehabilitację i wszystko jest na dobrej drodze.

W listopadzie Julia ma zaplanowane cewnikowanie serca i bardzo się boję wyników. Boję się usłyszeć, np. tego, że zwapniał homograft i trzeba go wymienić. Tak bardzo chciałabym ten moment odsunąć w czasie o jakieś 10 lat, choć codziennie podświadomie wiem, że bez tego się nie obejdzie.

Jednak mam nadzieję, że tak jak zawsze mogę liczyć na Wasze wsparcie i dodawanie otuchy. To dzięki Wam przetrwałam najtrudniejsze chwile przed operacją i tam na miejscu, w USA, gdy mijały niepewne godziny i dni po operacji. Raz dziennie włączałam komputer tylko po to, aby przeczytać Wasze wspaniałe słowa, przelaną na forum Waszą wiarę w to, że wszystko będzie dobrze, że Julcia jest silna i da radę, że ja dam sobie radę na drugim końcu świata. To dzięki Wam, Waszym ciepłym myślom i modlitwom nie byłam tam sama :)

Proszę nie zapominajcie o nas, o Julci, o mnie... Proszę o modlitwę o to, żeby każdego dnia była zdrowsza.

To cudowne, że dzięki chorobie mojego dziecka "poznałam" tylu wspaniałych ludzi, którzy dają siłę na każdy nowy dzień.

Do miłego usłyszenia.

oazowiczka2 

Pochwał: 1

Wysłany: 4 Październik 2007, 22:20   

Agnieszko oczywiście za będę pamiętała o Julci i o Tobie, oczywiście że będę trzymała kciuki! :)

monikaszech 

Pochwał: 2

Wysłany: 5 Październik 2007, 20:13   

Agnieszko, bardzo Cię podziwiam za siłę, wytrwałość, dobre serduszko :) Cięszę się, że Juleńka dostała od Boga drugie życie i wierzę, że dzięki Tobie każdy jej dzień jest wyjątkowy. Będą zawsze Wam kibicować i trzymać kciuki za pozytywne badania.

Aga cieszę się, że Cię poznałam :)

madzia8310 

Wysłany: 7 Październik 2007, 22:03   

Oj...oczywiście że pamiętam o was w modlitwie...jak można nie pamiętać o takiej słodkiej dziewczynce i jej dzielnej mamie!! :)
Jestem z wami myślami i życzę Julci jak najwięcej zdrówka...samych dobrych wiadomości po cewnikowaniu i jak najwiecej uśmiechu...na buzi Julki i Twojej Agnieszko!!

Wierzę że najgorsze macie za sobą...a przed wami tylko piękne i dłuuugie lata życia :D

alrada 

Wysłany: 8 Październik 2007, 18:26   

Agnieszko, będzie dobrze. Masz wspaniałą córeczkę. Zawsze podziwiam Twoją siłę, przebojowość. Duzo zdrówka dla Julki.

KasiaL 
Moderator

Pochwał: 3

Wysłany: 26 Październik 2007, 20:11   

Jak już troszkę uzbiera się pieniędzy dla Pawełka, to trzeba zorganizować jakaś akcję dla Julci, potrzebne są dla niej pieniążki na rehabilitację

Odpowiedz do tematu