Zamknięty przez: Sygma 19 Styczeń 2008, 10:47 |
Razem, możemy uratować Maję !!! - www.ratujmymaje.com.pl |
| Autor |
Wiadomość |
|
madzia8310

Dołączyła: 04 Lip 2007 Pochwał: 2 Posty: 304 Skąd: Ostrów Wlkp
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 12:00
|
|
No i znowu...prośba o gorliwą modlitwę...u Majki znowu spadek saturacji, dwutlenek rośnie!!!!!! Być moze po 16 bedzie juz po tracheostomii.....:(((((
PANIE ZLITUJ SIE!!!
Ja już nie mogę...nie wierzę że znowu sytuacja się powtarza...błagam was o modlitwę....musimy jej pomóc, tyle razy udalo się wymodlić. Proszę złączmy siły i podarujmy je Majeczce...ahh...tak mi smutno |
|
|
_________________ Magda mama Filipka (TGA,PS) |
|
|
|
|
 |
|
iwcia848

|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 12:16
|
|
|
|
|
_________________ Iwona mama 3 letniego Remigiuszka(zdrowy)i rocznego Tyberiuszka(po operacji VSD) |
|
|
|
|
 |
|
oazowiczka2

Dołączyła: 04 Lip 2007 Pochwał: 1 Posty: 691 Skąd: Jelcz-Laskowice
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 12:24
|
|
ech Majeczko trzymaj się kochanie! |
|
|
_________________ Marta zwężenie i niedomykalność zastawki aortalnej + komorowe zaburzenia rytmu+ epilepsja+ astma oskrzelowa+ Hiperinsulinemia+ zespół policystycznych jajników+hipoplazja tętnicy wewnątrzczaszkowej |
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 17:42
|
|
Więc kochani....Majeczka nistety znowu jest na respiratorze ((
Dwutlenek wzrastał, zaczynała się kwasica...mogło dojść do niedotlenienia więc została szybko zaintubowana. Narazie obyło się bez tracheotomii, decyzje ma podjąć profesor w poniedziałek. Lekarz jedak mówi że wszystko na to wskazuje....dziś nie została zrobiona ponieważ to poważniejszy zabieg, sala operacyjna...itd.
Aktualnie Majeczka ma 70% tlenu, saturacja wysoka, lekko jest uśpiona.
Na szczęście wątroba W CIĄGU JEDNEGO DNIA praktycznie doszła do normy....lekarz twierdzi ze to prawa komora podjęła pracę z nowymi naczynkami wreszcie....:) i jest wydolna!!!
U Zosi stwierdzono gronkowca ( Teraz Monika boi się co dalej...czy Maja nie złapie...??????
Poza tym Monia chce teraz się położyć, dlatego ja wam piszę.
Ja twierdzę że ta intubacja da być moze Mai jeszcze jedną szansę...mam nadzieję że w poniedziałek obędzie sie bez tracheotomii i Maja zacznie oddychać sama...uparcie w to wierzę!
Ja tak sobie myślę że ta poprawa z wątrobą to efekt naszych modlitw o wątróbkę-pamiętacie...jakiś czas temu...więc moja prośba do was...módlmy się głośniej i wyraźniej bo wiecie..pan Bóg juz jest stary i nie ma się co dziwić...być może niedosłyszał ;)..zadziałał teraz na wątrobę a przez te dni do poniedziałku skupi się na oddechu Mai...ja tak sobie to tłumaczę..więc..najpiękniej jak można i głośno..wyraźnie prośmy Boga o pomoc dla Majki przy wydychaniu tego dwutlenku
(bo to największy problem)
Moniko i Marcinie...jestem z wami...i nie odpuszczę...będę pukać do Pana Boga...musi nas teraz usłyszeć!!!!
Buziaki |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Sygma
Administrator

|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 20:01
|
|
kurcze... |
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

|
Wysłany: 12 Styczeń 2008, 11:42
|
|
Witajcie...narazie nic nowego nie wiem. Piszę jednak żeby wyjaśnić kilka zdań z mojego postu wczesniej. Jak zazwyczaj odpisuje na BB, na naszym i na jeszcze jednym forum gdzie są posty o Mai. Kopiuje i wklejam. Dziś przeczytałam na forum BB że uraziłam tymi słowami: "Ja tak sobie myślę że ta poprawa z wątrobą to efekt naszych modlitw o wątróbkę-pamiętacie...jakiś czas temu...więc moja prośba do was...módlmy się głośniej i wyraźniej bo wiecie..pan Bóg juz jest stary i nie ma się co dziwić...być może niedosłyszał ..zadziałał teraz na wątrobę a przez te dni do poniedziałku skupi się na oddechu Mai...ja tak sobie to tłumaczę..więc..najpiękniej jak można i głośno..wyraźnie prośmy Boga o pomoc dla Majki przy wydychaniu tego dwutlenku"
niektóre osoby. Chciałam sprostować ze nie miałam takiego celu, tym bardziej obrazy Pana Boga...przecież dobrze wiem i wierzę bardzo w to że to dzięki niemu moje i inne dzieci są z nami. Jeśli kogoś uraziłam to bardzo przepraszam. Miało to być napisane humorystycznie...z nadzieją, ale być może nie każdy tak to odebrał. BARDZO PRZEPRASZAM i napewno będę bardziej uważać na słowa |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Sygma
Administrator

|
Wysłany: 12 Styczeń 2008, 11:54
|
|
| Nie przejmuj się hipokrytami... ;) |
|
|
|
|
 |
|
KasiaL
Moderator

|
Wysłany: 12 Styczeń 2008, 11:54
|
|
| wg mnie Pan Bóg ma poczucie humoru i na pewno sie nie obraził za takie sformułowanie. |
|
|
_________________ Kasia mama, 2 -letniego już Arminka (TOF, niedrożność 12-stnicy, choroba von Willebranda) |
|
|
|
|
 |
|
iwcia848

|
Wysłany: 12 Styczeń 2008, 12:23
|
|
| Nie przejmuj sie jeśli ktoś sie chce przyczepić to zawsze coś znajdzie . pozdrawiam. |
|
|
_________________ Iwona mama 3 letniego Remigiuszka(zdrowy)i rocznego Tyberiuszka(po operacji VSD) |
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

|
Wysłany: 12 Styczeń 2008, 16:10
|
|
Dziękuje wam bardzo ...już została sparawa wyjasniona (?) mam nadzieję.
U Mai ok....nadal 70% tlenu, i trzeba czekać do poniedziałku na decyzje profesora....
Mam nadzieję ze jaka ona nie będzie to będzie słuszna. Maju jesli znajdziesz jeszcze w sobie siły to walcz o własny oddech. będziemy się modlić o to! |
|
|
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

|
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 13:18
|
|
Witajcie...:)
Dostałam smska od Moniki. U małej świetny humor!!! )) Parametry bez zmian...czyli dobre bo tak było wczoraj no nie?!
Monika ma gości...Maju skarbie cieszymy się bardzo, bardzo, bardzo ))) Modlę się zeby profesor podjął jutro słuszną decyzję....i jeśli będzie znowu próba...to zeby Majeczka sobie poradziła i ten dwutlenek już nie wzrastał.
Pozdrawiam was niedzielnie....życzę miłego dnia!
Ja dopiero wieczorkiem będę mogła znowu wejsc na forum....papa |
|
|
|
|
|
|
 |
|
KasiaL
Moderator

|
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 13:21
|
|
Mejczko, bardzo się cieszymy. Jesteś dzielną dziewczyneczka |
|
|
_________________ Kasia mama, 2 -letniego już Arminka (TOF, niedrożność 12-stnicy, choroba von Willebranda) |
|
|
|
|
 |
|
monikaszech

|
Wysłany: 14 Styczeń 2008, 08:34
|
|
Maja do przodu!!!! |
|
|
_________________ Monika - mama Martynki (TAC) i Julii |
|
|
|
|
 |
|
kuba1206
|
Wysłany: 14 Styczeń 2008, 09:19
|
|
Monika to o Panu Bogu było extra. Zresztą nawet na arrasach Bóg jest przedstawiany jako starszy PAN a starsi panowie czasem nie dosłyszą.....Ludzie czy Pan Bóg "spełnia ZAWSZE o co prosicie????" czasem trzeba wielu modlitw, próśb i dobrych uczynków by wymodlić łaskę uzdrowienia, nawrócenia etc.
Nie rozumiem dlaczego Majeczka i jej rodzice tak cierpią, ale widocznie jest w tym sens, którego my prości ludzie jeszcze nie widzimy.
sama przeżyłam to z Antkiem, wszyscy dużo sie modlili a jednak łaska uzdrowienia przyszła w najmniej oczekiwanym momencie.
proponuję wiecej pokory.
a krytykującym.....o złożenie rak do modlitwy....a sssyczenie...
no i od razu przeproszę tych co uraziłam teraz ja.
Majeczko ja wierzę, że Ci się uda i wkrótce Monika zaskoczy nas dobrymi wieściami!
aniol.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1413 raz(y) 12.33 KB |
|
|
|
_________________ Marta mama Kubusia i Antka (HLHS) |
|
|
|
|
 |
|
iwcia848

|
Wysłany: 14 Styczeń 2008, 11:54
|
|
Majuś trzymamy kciuki. |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|