FORUM Serce Dziecka Strona Główna FORUM Serce Dziecka
Forum Rodziców działające na rzecz dzieci z wadami i chorobami serca

RegulaminFAQSzukaj RejestracjaZaloguj

FORUM Serce Dziecka Strona Główna » Kącik prawno-informacyjny » Szukam pomocy » Razem, możemy uratować Maję !!! - www.ratujmymaje.com.pl

Zamknięty przez: Sygma
19 Styczeń 2008, 10:47
Razem, możemy uratować Maję !!! - www.ratujmymaje.com.pl
Autor Wiadomość

monikaszech 

Pochwał: 2

Wysłany: 25 Październik 2007, 13:27   

Hura!!!
Bardzo dobra wiadomość :) Trzymamy dalej zacisnięte paluszki aby Majeczka została zoperowana i...była zdrowa

KasiaL 
Administrator

Pochwał: 4

Wysłany: 25 Październik 2007, 16:24   

Maja trzymaj sie dzielna dziewuszko.

aga_g78 

Wysłany: 26 Październik 2007, 21:28   

Super, super wiadomości. Trzymamy kciuki!!!

madzia8310 

Wysłany: 27 Październik 2007, 12:18   

http://www.bravo.gliwice....der=asc&start=0

Koniecznie przeczytajcie....bo 31 października odbędą sie dwie duże imprezy klubowe z których dochód będzie przeznaczony na leczenie i rehabilitacje Majki..:))

Imprezki zorganizował kolega Moniki-mamy Majeczki.

Może ktoś z was będzie mógł na iść.. :)

Ja niestety mam daleko :(

Pozdrawiam cieplutko..... :D

Sygma 
Administrator

Pochwał: 1

Wysłany: 27 Październik 2007, 21:49   

Wielkie brawa dla organizatorów imprezy i szacunek. :ok

madzia8310 

Wysłany: 29 Październik 2007, 14:03   

Kochani!
Majeczka trafiła na OIOM. Strasznie kaszle, gorączkuje, ma rozwolnienie
Zabrano ją po to żeby była pod stałą obserwacją lekarzy i pielęgniarek, chcą jak najszybciej wyprowadzić ją z tej infekcji! Majeczka jest pod wpływem leków wyciszających...śpi... Monika może wchodzic do niej tylko na chwilkę...jest wyczerpana...:(
Jednak są dobre wieści z Poznania. Prof. Wojtalik powiedział że sptrawa Majeczki jest dla nich priorytetowa i jak tylko Majunia dojdzie do siebie i odczeka tydzień po antybiotykoterapii to zostaną wezwani na oddział żeby nie narazić małej na kolejną infekcję....
Proszę was o modlitwę żeby ta dziecinka szybko odzyskała formę...tak mi przykro że tyle ją spotyka
Moniko mam nadzieje że trochę odpoczniesz i zbierzesz siły do dalszej walki....Trzymaj się kochana...napewno wszystko się ułoży...mocno w to wierzę!!!

oazowiczka2 

Wysłany: 29 Październik 2007, 14:07   

Majeczko modlę się o Twoje zdrówko!
Marta - AS+AI + komorowe zaburzenia rytmu + tachykardia nadkomorowa + nadciśnienie tętnicze + zespół padaczkowy + astma oskrzelowa + cukrzyca + zespół policystycznych jajników + hypoplazja tętnicy wewnątrzczaszkowej

szerob 

Wysłany: 29 Październik 2007, 22:12   

Wraz z żoną czytam o Mai i głęboko wierzę, że ta wspaniała mała dziecinka będzie wreszcie zdrowa...

Maju bądź silna słonko :)

madzia8310 

Wysłany: 2 Listopad 2007, 19:33   

Wklejam co napisała mama Majeczki na innym forum bo nie umiem tego sama napisać
Znowu z nóg nas ścięło...
Dostalismy tel ze szpitala, że bardzo niepokoją się o Maję, bo nic nie jest lepiej, wręcz gorzej, bo stężenie dwutlenku w jej krwi osiąga dziś 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poza tym Maja jest niewydolna oddechowo i w sumie wymaga respiratora, czego się obawiają i w tym celu woleliby oddać Majkę do Poznania w ręce dr Wojtalika. Ale na to musi sie zgodzic POznan, no i kto zapłaci za Erkę? nasz szpital taaki biedny?! no a w POznaniiu nikt nie odbiera bo i sekretarka i dr Wojtalik mają wolne świeto.
Nikt nie chce nam podac priv tel do doktora(w sumie nie dziwie sie) ale tez nikt nie umie zadecydować co z nasza córcią. Czekmy do 16.00 - maja tam sami skontaktowac sie z dr Wojtalikiem, zobaczymy co udało sie uzgodnić.
Przerazona jestem tymi naszymi Gliwicami. Maja caly czas lezy uspiona lekami, zasmarkana i zaropiala na całej buzce i nawet rączkach, tak ja rani ta aparatura tlenowa. Jako ze spi, to nawet jezyczkiem nie rusza, który przysechł jej do obu warg. Cała zalepiona , wyschnięta, ustka popękane -koszmar! Musze zrobic im o to raban, bo nie rozumiem czemu te pielegniarki nie zwilzą jej tych usteczek wodą? Jak można!
I jeszcze ci powiedzą, że zastanawiają się, kto zapłaci za ewentualną karetkę....no chyba mnie zszczyści. Trzeba byc beszczelnym i chyba rozmawiac przez NFZ....bo jak inaczej zadbam o swoje dziecko

Boże Majeczko kochana trzymaj się dziecinko...modlę się!!!
Jak tylko bede cos wiedziala to dam znac....

Sygma 
Administrator

Wysłany: 2 Listopad 2007, 19:44   

Kurcze... nawet nie mamy na dobrą sprawę jak pomóc.
Taka bezsilność jest najgorsza...

Jest szansa aby dowiedzieć się jaki koszt jest transportu ?
Na pomoc, szybka pomoc jakiś fundacji czy funduszów nie ma co liczyć. Może sami rodzice by zrobili szybką "zrzutę"... każdy po 25-50 pln czy ile może i w ten sposób uzbierali byśmy na transport ?

edytek1909 

Wysłany: 2 Listopad 2007, 20:26   

Więc tak:
kontakt z Monią mam od ponad roku.Sprawę znam, jesteśmy w stałym kontakcie.Prof,Wojtalik na 100 % góra w niedziele rano bedzie na oddzial;e-ma pacjenta na ECmo-jak tylko się pojawi-Agata(Agabro daje mi znać)Ja daje Moni-Monia dzowni i rozmawia z Profesorem..Nic mądrzejszego nie wymyślimy..Profesor komórki swojej ne daje nikomu!!!!Niestety!!!Musimy czekać...I proszę bez paniki!!!Myślę,żę jutro sprawa się wyklarauje, na to liczę..Pozdrawiam
Edyta

Bułeczka3 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 14:52   

Jestem porazona informacja o Majeczce, tym bardziej, ze doczytalam , ze z mojego miasta pochodzi :( Trzymaj sie dzielnie !!
Rozumiem , ze mala lezy na OIOM- ie gliwickim, kiedys tam pracowalam, cztery lata temu stamtad odeszlam, jesli moge w jakis sposob pomoc moje gg podaje 558556. Nie rozumiem tez stwierdzenia, ze nie ma kto za karetke zaplacic, skandal po prostu. Najlepiej skontaktowac sie z NFZ gliwickim, tak byc nie moze.

monikaszech 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 22:18   

Czekamy na wiadomości...Boże spraw aby były lepsze...

KasiaL 
Administrator

Pochwał: 4

Wysłany: 4 Listopad 2007, 10:47   

To co sie czyta o rozliczeniach z NFZ-tem to sie włos na głowie jeży,, żeby matka musiała się martwić o transport pomiędzy szpitalami - to jakiś koszmar. Może się kiedyś doczekamy normalnej reformy służby zdrowia, żeby były pieniądze na leczenie, transporty itd i pensje dla pracowników służby zdrowia.

madzia8310 

Wysłany: 15 Listopad 2007, 12:49   

Kochani z Majką było nie ciekawie w ostatnim czasie..miała respirator..jednak juz znowu oddycha sama :) Dzisiaj Monika dowiedziała sie ze we wtorek malutka zostanie przewieziona do Poznania. Termin operacji wyznaczono na 22.11.
Błagam módlecie sie o pomyślny przebieg operacji, o zdrowie dla tej małej kruszynki!
Ja aż cała się trzęse z emocji....wreszcie mała będzie miała szanse na zdrowe serduszko :)

Podaje jeszcze link do stronki na której mozecie obejrzeć relacje z Majeczkowych imprez...początek jest tak wzruszający...ahh....sami zobaczcie:
http://e-club.pl/viewItem...dcinek_125.html
Buziaczki i pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi