|
Pawełek Janysz - zbiórka pieniędzy na leczenie |
| Autor |
Wiadomość |
|
perelka.80

|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 17:33 Pawełek Janysz - zbiórka pieniędzy na leczenie
|
|
Udało się!
Pawełek bedzie dzisiaj przetransportowany do Centrum Zdrowia Dziecka. Za przelot trzeba było zapłacić 35 000 zł.
Oczywiście potrzeba uzbierać nie tylko pieniążki za przelot, ale również brakujące 75 000 Euro, za leczenie i pobyt w szpitalu w Niemczech, oraz na dalsze leczenie i rehabilitację Pawełka.
Błagam też o modlitwę o Jego szybki powrót do zdrowia.
W imieniu rodziców zwracam się również z serdeczną prośbą o przekazanie tej informacji wszystkim znajomym, o podanie konta Pawełka, które ma założone przez Fundację Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" i o pomysły gdzie ten numer można zamieścić.
Czy ktoś z Was ma znajomego, który zechciałby wykonać banerek (prześlę mailem zdjęcie Pawełka). Baner ten będzie można pobrać z serwera i zamieścić go na każdej stronie internetowej.
Podaję dane do wpłaty:
Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
50 1020 1156 0000 7902 0007 7248
tytuł wpłaty: darowizna na leczenie i rehabilitację Pawła Janysza
Z góry pięknie dziękuję za wyciągnięcie pomocnej dłoni.
Agnieszka
Pawełek Janysz.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3697 raz(y) 27.35 KB |
|
|
|
_________________ Agnieszka mama Julii po całkowitej korekcie AP, ToF, MAPCA's, lewostronnego łuku aorty |
|
|
|
|
 |
|
monikaszech

|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 17:41
|
|
Dziekuję Bogu,że się udało!!!!!!!!!!!!!
Przyłączam sie do Agi, musimy pomóc pani Eli i całej rodzince, aby mogli oddac pieniążki.
Będziemy robić wszystko, aby wszędzie ukazały się banery z Pawełkiem i nr konta.
Wiemy, że i na Was zawsze można liczyć
Pozdrawiam gorąco. |
|
|
_________________ Monika - mama Martynki (TAC) i Julii |
|
|
|
|
 |
|
agamama123

|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 17:53
|
|
Moja znajoma i jej brat zrobili stronke Kacperka - myslę, że nie będzie problemu aby zrobili banner dla Pawełka - poprosze o zdjęcie!
Jak tylko banner będzie gotowy umieszczę go na naszej stronce i podam dalej znajomym - a Pawełkowi zycze duuuuuuuzo duuuuuuużo zdrowia! |
|
|
_________________ Aga, mama Kacperka z ZD i CAVSD+PDA |
|
|
|
|
 |
|
oazowiczka2

Dołączyła: 04 Lip 2007 Pochwał: 1 Posty: 692 Skąd: Jelcz-Laskowice
|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 20:33
|
|
| Cieszę się bardzo, że udało sie Pawełka przetransportować do Polski! Oby teraz z górki! Wierzę, że Pawełek z tego wyjdzie! Jest bardzo dzielny!! Pani Eli dużo sił!! |
|
|
_________________ Marta zwężenie i niedomykalność zastawki aortalnej + komorowe zaburzenia rytmu+ epilepsja+ astma oskrzelowa+ Hiperinsulinemia+ zespół policystycznych jajników+hipoplazja tętnicy wewnątrzczaszkowej |
|
|
|
|
 |
|
olica [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 21:12
|
|
| Teraz najwaniejsze, zeby Pawełek czuł sie lepiej. |
|
|
|
|
|
|
 |
|
i.w.a
|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 21:13
|
|
| to naprawdę super że udał sie ten transport.teraz Pawełku wracaj do zdrowia maluszku .mocno ściskamy |
|
|
_________________ Iwona i Wiki TGA,PS |
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

Dołączyła: 04 Lip 2007 Pochwał: 2 Posty: 304 Skąd: Ostrów Wlkp
|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 21:52
|
|
Rewelacja! To już krok do przodu!!!!
Maluszku życzę ci duuużo zdrowia i siły!! Wytrwasz i będziesz zrowym chłopcem!
A mamie
Pawełka życzę dużo wiary i siły...przy pomocy tylu ludzi napewno wszystko zakończy się dobrze!!!
TRZYMAM KCIUKI!!!
Pozdrawiam |
|
|
_________________ Magda mama Filipka (TGA,PS) |
|
|
|
|
 |
|
tasiunia2

|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 00:42
|
|
| Mam nadzieję, że Pawełek jest już w CZD. Cieszę się, że udało sie załatwić transport. Teraz musi być juz tylko z górki. Oby jak najwięcej osób zechciało pomóc... |
|
|
_________________ Kasia, mama Agatki i Szymonka (jedna komora, TGA, VSD) |
|
|
|
|
 |
|
alrada
|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 08:40
|
|
| Dopiero teraz przeczytałam informacje nt zbiórki pienięznej dla Pawełka. Jakoś się to przede mna ukryło wcześniej. Nie powiem co mnie trafia kiedy znów czytam, że życie i zdrowie dziecka jest uzaleznione od olbrzymich pieniędzy. Trzymam kciuki za Pawełka i to by pokonał kryzys. Oby organy podjęły swoje funkcje na nowo. |
|
|
| Ostatnio zmieniony przez alrada 10 Lipiec 2007, 08:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
|
ewa0181

|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 10:25
|
|
Rozesłałam maile do znajomych i sama już wpłaciłam trochę pieniędzy. Mnie też trafia jak słyszę że życie dziecka zależy od pieniędzy. Myślę jednak że wspólnymi siłami damy radę. Pawełek jest tylko pół roku starszy od mojego Jasia... Z całego serca współczuję rodzicom bo nie jestem sobie w stanie wyobrazić co czują. Jestem z Nimi odkąd ten wątek się pojawił jeszcze na naszym starym forum myślami. Trzymam kciuki za małego Pawełka. Będzie dobrze.
Pozdrawiam |
|
|
_________________ Ewa mama Jasia (ASD II) |
|
|
|
|
 |
|
gosiap [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 10:38
|
|
Zrobilam podobnie Miejmy nadzieje, ze znajdzie sie jak najwiecej osob, ktore wplaca pieniadze. |
|
|
|
|
|
|
 |
|
monikaszech

|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 12:31
|
|
Dzwoniłam do Warmińsko-Mazurskiego Urzędu Wojewódzkiego i rozmawiałam z bardzo miła Panią Rzecznik Wojewody. Chętnie przystąpią do zorganizowania akcji, na rzecz Pawełka.Sama taka był przeprowadziłabym u siebie, ale Pawełek jest z Olsztyna i rodzice nie będa mogli przyjechać na happening. No sami wiecie....Wysłałam Pani rzecznik nr konta Pawełka i parę informacji. Będę z nia w kontakcie. Nr konta porozsyłam e-mailem u siebie w pracy.
Uzbieramy te pieniążki - musimy!
Dla Pawełka i jego rodzinki.
Pawełek musi być zdrowy!!!!!!! |
|
|
_________________ Monika - mama Martynki (TAC) i Julii |
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 13:04
|
|
Ja porozsyłałam malie do znajomych i rodziny i poprosiłam żeby rozsyłali dalej!....
Ide po południu wpłacić też pieniądze...moja mama też się dołączyła...
Uda się napewno uzbierać te pieniążki!!!
Pawełek będzie zdrowy!!! |
|
|
|
|
|
|
 |
|
perelka.80

|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 18:48 Podziękowania od Eli
|
|
Kochani!
Dzisiaj byłam u Eli.
Miała łzy w oczach, gdy powiedziałam Jej ile osób wspiera w myślach Ją i Pawełka i modli się o Jego zdrówko. Dziękuje za to z całego serca.
Ela jest już bardzo zmęczona. Chciałaby na kilka dni jechać do domu, do swojej córeczki i chorej mamy. Bardzo była by wdzięczna, gdyby forumowe cioteczki chciały odwiedzać na zmiany Pawełka, aby nie był sam, ale niestety leży na oddziale intensywnej terapii i przy dziecku może być tylko najbliższa rodzina. Wiec może uda się, aby do Pawełka przyjechała jej bratowa.
Mam pewien pomysł. Może Pawełekby się ucieszył, gdyby od każdej "Cioci", która o Nim myśli dostał kolorową karteczkę z życzeniami szybkiego powrotu do zdrowia?? To też chyba pomogłoby przetrwać Eli, bo miałaby namacalny dowód na to, że nie jest sama.
Jeśli ktoś zechce się przyłączyć, to proszę o info na priv. Odeślę do siebie adres i wszystkie pocztówki będę przekazywać Eli na bieżąco.
Dzisiaj widziałam, że jest w bardzo złym nastroju. Nie dziwię się, bo przecież siedzi przy łóżku swojego dzieciątka ponad miesiąc.
W imieniu Eli serdecznie dziękuję za wsparcie finansowe. Potrzebna jest natychmiastowa rehabilitacja - masaże rączek i nóżek. Pawełek bardzo długo dostawał leki zwiotczające mięśnie i teraz trzeba intensywnie masować kończyny, aby nie powstały przykurcze. Właśnie szukam prywatnego masażysty-rehabilitanta, który zajmie się Pawełkiem, bo w szpitalu jest rehabilitant, ale wiecie jak się do tego przykłada i ile poświęca czasu....
Pawełek jest stabilny, choć nadal pod respiratorem. Już odzyskał świadomość. Odpowiada na pytania mamy kiwnięciem główki, zaczyna poruszać rączkami. Lecz nóżki są baaardzo słabe.
Proszę nie ustawajcie w modlitwach.
Pozdrawiam
Aga |
|
|
_________________ Agnieszka mama Julii po całkowitej korekcie AP, ToF, MAPCA's, lewostronnego łuku aorty |
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 19:56
|
|
Ja poproszę ten adres....wyślemy karteczke napewno!!!
Aż się popłakałam kiedy czytałam twój wpis...to naprawde straszne że to dzieciątko tak musi walczyć....tak cierpieć!!!
Nawet nie chce myśleć jak jego mama się czuje! Tak mi przykro
Mam jednak głęboką nadzieję że będzie dobrze! Musi być!!!
Czekam na info od Ciebie... na maila gazetowego poproszę
A tak poza tym to cudowne że tak pomagasz i wspierasz panią Elę!
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|