|
Pawełek Janysz - zbiórka pieniędzy na leczenie |
| Autor |
Wiadomość |
|
madzia8310

Dołączyła: 04 Lip 2007 Pochwał: 2 Posty: 304 Skąd: Ostrów Wlkp
|
Wysłany: 13 Listopad 2007, 13:12
|
|
Super Marta
Mam nadziję ze wszystko pójdzie zgodnie z planem |
|
|
_________________ Magda mama Filipka (TGA,PS) |
|
|
|
|
 |
|
monikaszech

|
Wysłany: 13 Listopad 2007, 14:35
|
|
Martusia gratuluję promyczku |
|
|
_________________ Monika - mama Martynki (TAC) i Julii |
|
|
|
|
 |
|
KasiaL
Moderator

|
Wysłany: 28 Listopad 2007, 09:33
|
|
| A Pawełek w piatek wychodzi do domku....................:) |
|
|
_________________ Kasia mama, 2 -letniego już Arminka (TOF, niedrożność 12-stnicy, choroba von Willebranda) |
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

|
Wysłany: 28 Listopad 2007, 10:09
|
|
O...super...:)
Pawełku cały czas pamietam o Tobie! |
|
|
|
|
|
|
 |
|
aga_g78

|
Wysłany: 28 Listopad 2007, 22:50
|
|
| Super wiadomość!!! Cieszymy się bardzo!!! |
|
|
_________________ Agata, Rafał i Filipek (TA+VSD+PDA) |
|
|
|
|
 |
|
oazowiczka2

Dołączyła: 04 Lip 2007 Pochwał: 1 Posty: 691 Skąd: Jelcz-Laskowice
|
Wysłany: 29 Listopad 2007, 11:53
|
|
| super:D:D |
|
|
_________________ Marta zwężenie i niedomykalność zastawki aortalnej + komorowe zaburzenia rytmu+ epilepsja+ astma oskrzelowa+ Hiperinsulinemia+ zespół policystycznych jajników+hipoplazja tętnicy wewnątrzczaszkowej |
|
|
|
|
 |
|
perelka.80

|
Wysłany: 2 Grudzień 2007, 13:02 Koszt operacji
|
|
Kochane forumowe Cioteczki!
Mam do przekazania kilka wiadomości.
Pierwsza dobra - Pawełek od piątku już jest w domku. Został wypisany ze szpitala. Hip hip huuuuraaaaaa!!!!!!
Juz się zadomowił, przypomniał sobie swoje zabaweczki i na szczęście już nie chce do szpitalka ))
Druga zła - w piątek dostałam fax ze szpitala w Stanford z kosztorysem leczenia Pawełka. Operacja, 7 dniowy pobyt na intensywnej terapii i 20 dni na oddziale kardiologicznym zostały wycenione na.... 785 000 USD. Nie pomyliły mi się zera - tak dla jasności. Jestem załamana, a raczej zawału serca dostanie nasz Minister Zdrowia, który otrzyma na dniach dwa wnioski - Pawełka i małej Malwinki, która też leci do Stanford (oczywiście jeśli znajdą się środki). Operacja Malwinki została wyceniona na 590 000 USD. Tak więc Ministerstwo ma twardy orzech do zgryzienia...
Wstępny termin operacji Pawełka jest ustalony na luty 2008r. Dlatego zaczynamy intensywne zbieranie pieniążków na pobyt Eli w USA oraz na przelot, ponieważ Ministerstwo nie pokrywa kosztów związanych z wyjazdem opiekuna pacjenta - kolejny chory przepis. Ale powinniśmy się już do tego przyzwyczaić.
Konto Pawełka w Fundacji "Zdążyć z Pomocą" nieznacznie się powiększa.
Stąd moja gorąca prośba do wszystkich, którzy czytają ten post:
Mamy wydrukowanych 7 tys. ślicznych ulotek. Jeśli ktoś zechce je POROZDAWAĆ (nie porozkładać w różnych miejscach, bo jest to zabronione - ustawa o zbiórkach publicznych http://www.ngo.pl/files/p...i_publiczne.pdf , to proszę o adres na priva - Ela będzie wysyłała). Za pomoc z góry dziękujemy najpiękniej jak potrafimy.
Pozdrawiam |
|
|
_________________ Agnieszka mama Julii po całkowitej korekcie AP, ToF, MAPCA's, lewostronnego łuku aorty |
|
|
|
|
 |
|
oazowiczka2

|
Wysłany: 12 Grudzień 2007, 12:34
|
|
Za tydzień odbędzie się koncert dla Pawełka Mam nadzieje, że uda się troszkę pieniążków zebrać. 3majcie kciuki kochani |
|
|
_________________ Marta zwężenie i niedomykalność zastawki aortalnej + komorowe zaburzenia rytmu+ epilepsja+ astma oskrzelowa+ Hiperinsulinemia+ zespół policystycznych jajników+hipoplazja tętnicy wewnątrzczaszkowej |
|
|
|
|
 |
|
KasiaL
Moderator

|
Wysłany: 12 Grudzień 2007, 12:36
|
|
| Słyszałam ze młodziez z twojej szkoły robi jakies rozne "róbótki" które beda potem licytowane podczas koncertu. Marta zaraziła cała swoja szkołe pomoca na rzecz Pawełka. Brawo dla wszystkich |
|
|
_________________ Kasia mama, 2 -letniego już Arminka (TOF, niedrożność 12-stnicy, choroba von Willebranda) |
|
|
|
|
 |
|
oazowiczka2

|
Wysłany: 18 Grudzień 2007, 08:53
|
|
| Już jutro koncert, nerwy niesamowite - czy wszystko przygotowane dobrze? Czy nie ma żadnych niedociągnięć? Oby tylko wszystko poszło dobrze... |
|
|
|
|
|
|
 |
|
madzia8310

|
Wysłany: 18 Grudzień 2007, 15:42
|
|
Będzie dobrze...nie denerwuj się!!!
Trzymam kciuki |
|
|
|
|
|
|
 |
|
oazowiczka2

|
|
|
|
|
 |
|
monikaszech

|
Wysłany: 19 Grudzień 2007, 23:05
|
|
Nasza kochana, WIELKA Martusiu Gratuluję Ci promyczku bardzo! Ty jesteś Świetym Mikołajem |
|
|
_________________ Monika - mama Martynki (TAC) i Julii |
|
|
|
|
 |
|
alrada
|
Wysłany: 20 Grudzień 2007, 01:03
|
|
| Marta, gratuluję. |
|
|
|
|
|
|
 |
|
KasiaL
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 10:10
|
|
| Martusia, już ci to kiedys mówiłam jestes niesamowita. Ogromne gartulacje |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|