FORUM Serce Dziecka Strona Główna FORUM Serce Dziecka
Forum Rodziców działające na rzecz dzieci z wadami i chorobami serca

RegulaminFAQSzukaj RejestracjaZaloguj

FORUM Serce Dziecka Strona Główna » I Ty możesz im pomóc... » Pawełek Janysz » Forum Pawełka » Pawełek Janysz - zbiórka pieniędzy na leczenie

Pawełek Janysz - zbiórka pieniędzy na leczenie
Autor Wiadomość

perelka.80 

Wysłany: 11 Lipiec 2007, 14:37   Duuużo zdrówka

Kochany Rycerzyku!

Wiele razy wszystkim udowodniłeś, że jesteś silnym chłopczykiem. Dasz sobie ze wszystkim radę, wyzdrowiejesz i najbardziej na świecie uszczęśliwisz tym swoją mamusię, która kocha Cię ponad życie.

Wracaj maluszku szybko do zdrowia, bo wszystkie forumowe Cioteczki, które Cię wspierają w myślach i modlitwach, już się nie mogą doczekać, aby zobaczyć Cię na zdjęciach, jak biegasz po placyku zabaw, z buzią uśmiechniętą od ucha do ucha.

Przesyłam Ci moc pozytywnych fluidków i mocno przytulam.

Cioteczka Agnieszka

hsynowiec
[Usunięty]

Wysłany: 11 Lipiec 2007, 17:48   

Pawełku,Wracaj szybciutko do zdrowia!!!!!!!!!!
Goraco Ciebie sciskam!!!!!I twoją mamę równiez!!!

Czy nadal mozna wpłacać pieniążki dla Pawełka???Sama zbieram dla Kuby i wiem co znaczą choćby małe kwoty i chętnie sie dołoże.

monikaszech 

Pochwał: 2

Wysłany: 11 Lipiec 2007, 20:19   

Haniu, można wpłacać pieniążki na leczenie i rehabilitację Pawełka. Nr konta napisała perelka.80 - Agusia, parę postów wyżej. Musimy duuuużżoooo uzbierać!
Ale damy radę. :)

perelka.80 

Wysłany: 11 Lipiec 2007, 20:34   Rusza zbiórka

Kochani

Tak naprawdę to dopiero zaczynamy zbierać pieniążki dla Pawełka.
W przygotowaniu są artykuły w czasopismach, stronka Pawełka, która będzie podstronką mojej córeczki (link podam, jak już będzie gotowa), banerek, na którym będzie numer konta do wpłat, będzie go można pobrać z serwera i umieścić na swojej stronie (jeśli ktoś taką posiada) oraz będzie on linkiem do strony Pawełka, o której już wspominałam.

Zbieramy pieniążki:

- 35 000 zł za przetransportowanie specjalistycznym, ratowniczym samolotem Pawełka z Niemiec do CZD
- 100 000 Euro (377 000 zł) za leczenie i pobyt Pawełka w Szpitalu w Niemczech
- na dalsze leczenie
- na rehabilitację
- wizyty kontrolne i u różnych specjalistów

czyli około 450 000 zł !!!

Jeszcze raz podaję nr konta i z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Czeka duuuża świnka-skarbonka

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
50 1020 1156 0000 7902 0007 7248
tytuł wpłaty: darowizna na leczenie i rehabilitację Pawła Janysza

madzia8310 

Wysłany: 16 Lipiec 2007, 15:20   

Jak czuje się Pawełek???
Dziś wyślemy karteczkę dla malucha....:)
Pozdrawiamy i trzymamy kciuki!!!

Magda mama Filipka TGA,PS

perelka.80 

Wysłany: 16 Lipiec 2007, 16:16   Na razie bez zmian

Pawełek czuje się dobrze. Nie ma gorączki, zmniejszono ilość oddechów przez respirator, ale nie oznacza to, że go na dniach odłączą.

Chłopiec ma bardzo wiotkie mięśnie nóg i rąk, ale lekarze uspokajają, że nie ma potrzeby rozpoczęcia rehabilitacji. Według nich Pawełek musi odpocząć po przejściach i podobno na wszystko przyjdzie czas. Jeśli będzie zgoda ordynatora, to będzie do Pawełka przychodziła prywatna Pani rehabilitantka.

Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Pawełek jest bardzo dzielny, cierpliwy i silny.

Od soboty ogląda Julci książeczki i słucha bajeczek. Jest dużo spokojniejszy i weselszy.

Oby tak dalej. Trzymaj się Maluszku.
Całuję Cię od siebie i Julci. Jesteśmy z Tobą.

Do zobaczenia niebawem.
Aga
Ostatnio zmieniony przez perelka.80 16 Lipiec 2007, 16:17, w całości zmieniany 1 raz  

oazowiczka2 

Pochwał: 1

Wysłany: 20 Lipiec 2007, 14:03   

Agnieszko wiesz może jak czuje się Pawełek?

perelka.80 

Wysłany: 20 Lipiec 2007, 19:17   Stan stabilny

Pawełka stan jest stabilny. Dwa dni temu zmniejszono liczbę oddechów przez respirator i już było wspaniale...ale nagle saturacja spadła do 50%.
Tak więc nadal jest bez zmian.

Nie wiem czy Ela dobrze robi, ale chce zabrać Pawełka ze sobą do szpitala w Olsztynie. Tam z kardiologami i kardiochirurgami będą się zastanawiali co teraz można dla Pawełka zrobić.
Pawełek ma jeszcze siostrę, która od ponad miesiąca nie widziała ani Jego, ani mamy i przyrodniego braciszka, który miał wypadek i leży w szpitalu.

Proszę pomódlcie się o zdrowie i spokój dla wszystkich członków tej kochającej się rodziny.

Pozdrawiam
Aga

olciaa 

Wysłany: 20 Lipiec 2007, 19:33   

Dobrze Pomodle sie za Niego.. i ja Jego rodzinke otulam ciepła Modlitwa:*
Byłeś kiedyś aniołem
Pamiętasz?

Nerwica Szkolna,Słabe Nerwy

madzia8310 

Wysłany: 20 Lipiec 2007, 22:06   

Ach...Pawełku bądz silny!!!
Modlę się o Ciebie maluszku..i modlę sie za Twoją rodzinę...

oazowiczka2 

Pochwał: 1

Wysłany: 20 Lipiec 2007, 22:13   

Wciąż pamięta o modlitwie za Pawełka i jego rodzinę!!

Iza Kamińska 

Wysłany: 20 Lipiec 2007, 22:36   

Będę sie modlić za Pawełka i jego rodzinę

alrada 

Wysłany: 21 Lipiec 2007, 09:47   

Czekam na dobre wiadomości o stanie zdrowia Pawełka.
Nigdy nie zrozumiem czemu tyle nieszczęść kumuluje się na jednej osobie. Dużo sił dla Pani Eli i zdrówka dla wszystkich jej pociech.

paso 

Ostrzeżeń: 1

Wysłany: 21 Lipiec 2007, 23:44   

Niemcy - CZD - a teraz Olsztyn. Nie do końca mogę zrozumieć dlaczego Olsztyn (poza tym, że bliżej domu)? Tyle trudu i ryzyka kosztowało przetransportowanie i ulokowanie Pawełka w CZD a teraz znów gdzieś go przewozić? W takim stanie? Ja bym się nie odważył na takie dodatkowe ryzyko - chyba , że kardiolodzy z CZD tak zalecili , ale nie chcę mi się w to wierzyć.

jupora 

Wysłany: 22 Lipiec 2007, 08:11   

perelka.80 napisał/a:
Nie wiem czy Ela dobrze robi, ale chce zabrać Pawełka ze sobą do szpitala w Olsztynie. Tam z kardiologami i kardiochirurgami będą się zastanawiali co teraz można dla Pawełka zrobić.
Pawełek ma jeszcze siostrę, która od ponad miesiąca nie widziała ani Jego, ani mamy i przyrodniego braciszka, który miał wypadek i leży w szpitalu.

A co na to lekarze z CZD? Moze jestem subiektywna, ale - po naszych przejsciach - moje zaufanie do kardiochirurgow i kardiologow w CZD jest ogromne, wiec...
Agnieszko, podziwiam Cie za Twoje zaangazowanie!
Pozdrawiam,

Odpowiedz do tematu