|
 |
FORUM Serce Dziecka Forum Rodziców działające na rzecz dzieci z wadami i chorobami serca
| |
 |
|
 |
 |
Przesunięty przez: Sygma 5 Wrzesień 2007, 16:16 |
Nowa dostawa zabawek na PROKOCIM |
| Autor |
Wiadomość |
|
dorisek3
Dołączyła: 18 Lip 2007 Pochwał: 1 Posty: 12 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 09:31 Nowa dostawa zabawek na PROKOCIM
|
|
Witam i informuję wszem i wobec.
W weekend, a dokładniej w sobotę 21.07.2007, zawiozłem i rozdałem dzieciom-pacjentom Prokocimia następną sporą "partię" zabawek. Zabawki te zebrałem od młodzieży w gimnazjum, w którym pracuję, wyprałem, wysuszyłem. Następnie Żona je przejrzała, naprawiła to co trzeba no i pojechały do miejsca przeznaczenia. Zaniosłem na NOWĄ INTENSYWNĄ TERAPIĘ KARDIOCHIRURGICZNĄ, Oddziały 8, 9, 5, 6 oraz poczekalnię przed Blokiem Operacyjnym i korytarz prowadzący do Kaplicy. W tych dwóch ostatnich miejscach posadzałem pluszaki na ławkach i wersalkach, co spodobało sie bardzo szpitalnej Siostrze Zakonnej. Zainteresowani je sobie stamtąd zabiorą, mam nadzieję, że nie zabiorą ich osoby niepowołane.
Myślę, że we wrześniu lub październiku ponownie już po raz trzeci zaorganizuję zbiórkę w szkole, przyjdzie nowy narybek, i znów będzie z czym jechać do Krakowa.
Pozdrawiam i namawiam do kopiowania pomysłu innych nauczycieli czytających to FORUM.
BBartek-tata ANTUSIA(*)WALCZYCIELA |
Autor postu otrzymał pochwałę.
|
_________________ Dorota + Bartek i nasze dzieciaczki
(*)ANTUŚ-WALCZYCIEL(*)
oraz szalona HANIA do kochania. |
|
|
|
|
 |
|
kamtumi
|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 10:19 wspaniale
|
|
Wspaniale, cieszę się przeogromnie i bardzo wierzę, że dobre uczynki wracają, czego Wam serdecznie życzę.
Dla Antusia (*)(*)(*)(*) |
|
|
_________________ Agnieszka, mama Majki |
|
|
|
|
 |
|
Beata [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 10:52
|
|
| Gratuluę inicjatywy i dziękuję za Wasze działania |
|
|
|
|
|
|
 |
|
zumaminka

|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 11:12
|
|
Powiem wam,że zabawki naprawdę umilają dzieciakom czas.Mój Błazejek miał ze sobą mnóstwo swoich ale kiedy odkrył na VIII w swojej sali, w szafce całą masę pluszaków to radości było na 3 dni.Nosił je innym dzieciom,przekładał,chował- w końcu czymś się zajął:-)
Często jednak, gdyby nie odkrycie dziecka ,to leżałyby skrzętnie schowane nie wiedzieć dlaczego:-(Bardzo podoba mi się ten pomysł- gratuluję zapału.Podrzucam też pomysł z książeczkami dla dzieci.Ja poprzez kuzynkę nauczycielkę w ten sposób zebrałam dość sporą ilość bajeczek do szpitala w moim rejonie. |
|
|
_________________ Paula mama Błażejka DTGA
 |
|
|
|
|
 |
|
jasama3

|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 11:22
|
|
bardzo miły gest i super pomysł!! |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Ewa Jagiełło
|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 11:53
|
|
Dla takich akcji brak mi słów uznania a niby tak wiele nie trzeba. Nasz Olek też dostał takiego pluszaka jak byliśmy na oddziale w mikołajki i muszę przyznać, że jest to jego ulubiony pluszak i do dziś dnia razem idą spać
Pozdrawiamy |
|
|
_________________ Ewa i Artur, rodzice Olka (HLHS po II etapie) |
|
|
|
|
 |
|
MałgosiaS
|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 12:39
|
|
Mój syn zebrał w klasie puzzle, książki, gry. Młodzież przyniosła to na oddział w Wigilię. Radości było co niemiara.
Młodzież bardzo chętnie uczestniczy w takich akcjach, trzeba tylko nimi trochę pokierować.
Pozdrawiam |
|
|
_________________ Małgosia, mama Madzi (wspólny kanał przedsionkowo-komorowy, nadciśnienie płucne, z.Downa) i Bartka |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
 |