|
Jakie badania przed planowana ciążą ? |
| Autor |
Wiadomość |
|
gosiap [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Sierpień 2007, 07:00
|
|
| Post usunięty na prośbę użytkownika |
|
|
| Ostatnio zmieniony przez WojtekK 14 Wrzesień 2007, 12:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
|
jupora
|
Wysłany: 12 Sierpień 2007, 08:46
|
|
Nie :) , nie będę na razie, choć od chwili skończenia 35 lat (czyli od. ok. roku!!) mam na to prawdziwą ochotę. Taką wewnętrzną. Ale strasznie sie boję i nie mam już tego pozytywnego przekonania, co dawniej, kiedy planowałam drugą ciążę. Osobiście (natura? :> ) doszłam już do tego, o czym piszą w mądrych książkach - dojrzałe matki wiedzą, co to jest macierzyństwo i są świadome, co je czeka. Ja niby też, poza tym jednym - że może być chore. Poza tym, jeśli nawet wszytko byłoby dobrze, nim zajdę w ciążę i urodzę - będę miała 37 lat, czyli prawdopodobieństwo wady jeszze wzrośnie i - licząc dalej - kiedy moje dziecko będzie miało zaledwie 23, ja dobiegnę pięćdziesiątki.
Uff... |
|
|
|
|
|
|
 |
|
kabe [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Sierpień 2007, 15:02
|
|
| jupora napisał/a: | | nim zajdę w ciążę i urodzę - będę miała 37 lat, czyli prawdopodobieństwo wady jeszze wzrośnie i - licząc dalej - kiedy moje dziecko będzie miało zaledwie 23, ja dobiegnę pięćdziesiątki. |
Poprawka: będzie miało 13. :) Tak tylko nadmieniam.... :) |
|
|
|
|
|
|
 |
|
KasiaL
Moderator
|
Wysłany: 12 Sierpień 2007, 16:36
|
|
| Krzyś no wiesz co..... |
|
|
|
|
|
|
 |
|
jupora
|
Wysłany: 16 Sierpień 2007, 12:22
|
|
Oj 13, 13 - o to mi właśnie chodziło :/
Widzicie, starość nie radość - pomyliłam się w czymś tak prostym , a co tu myśleć o ciąży... :oops
pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
|
 |
|
ewelia5
|
Wysłany: 16 Sierpień 2007, 14:15
|
|
| Wlasnie, mlode dziewczyny tez rodza chore dzieciaczki tak naprawde nie ma regul. Trzymam kciuki za Wasze starania. Trzymajcie Kciuki za mnie i Malenstwo ;). |
|
|
|
|
|
|
 |
|
lela
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 23:48 moj syn tez mial wade serca tga
|
|
| moj syn tez mial wade serca tga i niewykryli |
|
|
|
|
|
|
 |
|
KasiaL
Moderator
|
Wysłany: 10 Styczeń 2008, 09:41
|
|
| Niesty dośc czesto ginekolodzy nie wykrywaja wad serca, dlatego dobrze by bylo zrobić ok 20-23 tygodnia ciazy u lekarza kardiloga , ktory zajmuje sie badaniemciezanych i wyrywaniem wad w okresie prenatalnym, miedzy innymi np u docent Dangel w Warszawie, czy profesor Respondek w Łodzi, Czy doktor Agaty Włoch chyba ma gabinet w Katowicach. |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|